Another Defeat

Assalamu’alaikum.

Masuk ofis awal sikit hari ni, so boleh la update blog berhabuk nih. Semalam aku gi Hospital Seremban, tapi bukan la pergi untuk appointment yang aku biasa pegi tu. Alah yang check2 CD4 CD8 segala tu. Tapi appointment lain.

Tahun lepas, aku kena bisul kat bontot. Bisul bukan bisul kecik2 beb. 5 hari aku menanggung kesakitan yang teramat nak tunggu masa nak surgery. Seksa wooooo. Diorang buat incision 10cm, bukan kat sebelah bontot je tapi dua2 belah. Dan diorang berjaya buat drainage bukan sikit, tapi 200ml pus (nanah) dari bisul tu. No wonder la sakit yang amat.

Anyway, lepas pembedahan tu aku mengalami proses recovery macam biasa la. Sebulan MC diorang bagi. Seronok gila mengangkang kat rumah. Haha! Dan akhirnya luka pembedahan tu pun sembuh. Alhamdulillah.

Tapi yang menjadi masalah problemnya sekarang, luka tu dah sembuh tapi macam ada satu lubang kecik kat kesan luka tu, dan ada nanah keluar tanpa henti kat situ. Tak sakit pun, cuma tak selesa la sebab aku terpaksa letak tisu kat situ setiap masa untuk serap nanah tu. Leceh beb. So semalam appointment tu untuk diorang check la apa yang tak kena dengan bisul aku tu.

Jumpa doktor, dia pun pelik jugak la sebab bisul tak kering2. Dan dia diagnos, mungkin bakteria tu susah nak hilang disebabkan virus yang ada dalam badan aku ni haaa. Doktor tu kata tak perlu risau, dan dia prescribe antibiotik dan ubat lawas (untuk memudahkan buang air besar) kat aku.

Sedih la sikit sebab kerana virus tu, aku tak dapat nak recover. Ni baru bisul. Bayangkan kalau aku dah kena AIDS nanti, lagi la rumit nak recover kan. Eh AIDS memang takleh recover pun. Haha! Ape yang aku merepk ni tah. Ok tu je la aku nak cerita. Takde ape yang menarik pun sebenarnya. Haha!

Oh, dan semalam aku menerima perkhabaran pemergian seorang lagi teman seperjuangan. Innalillah.

Adios!

Advertisements

3 thoughts on “Another Defeat

  1. salam.inna lillah utk teman hang yg tlh kesana…
    aku nk tya apa maksud hang lau da aids susah nk recover…tenkiu bro

  2. Assalammualaikum..semoga anda diberi kekuatan dan tabah utk hadapi dugaan ini,
    allah sygkan hamba hambanya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s