I Need You!

Salam.

Aku sebenarnya taknak la buat blog ni macam diari. Kalau boleh aku nak post tentang sesuatu yang korang rasa boleh bagi manfaat pada korang dan orang lain. Tapi masalahnya, aku tak tau nak post pasal apa. Haha!

Cuba korang bagi idea sikit pasal benda2 yang aku boleh kupas. Ape2 je la. Boleh aku buat research dan kita bincang sama2.

Aku tunggu yer idea korang. Hehehe~~

6 thoughts on “I Need You!

  1. Salam bro…
    Dalam bebanyak email yg kau dapat tu, mesti ada satu yg saaaama aje isunya.
    Mungkin tu kau boleh cerita kot…

    Mungkin kau boleh cerita bab std yg lain.
    Pasal org dok concern pasal HIV je bila terlibat dlm aktiviti berisiko…
    Aku nak suggest bab penerimaan diri, memaafkan diri apa semua..
    kau dah cerita dah sesikit masa awal dulu ni..
    (masa blog kau background hitam dulu.. hoh…aku tengok pun rasa sedih …)

    Atau mungkin kau boleh cerita apa tindakan nak buat kalau diberitahu hiv+
    ye la, ye la, hospital mesti brief apa nak buat…
    tapi aku sure, mesti ada benda yg kau amik inisiatif sendiri…
    Ntah? Mintak support ke..

    Atau…ha..kau mungkin boleh cerita apa isu baru HIV dlm berita dunia ke apa ke…
    (kau mesti tau Charlie Sheen pun poz juga)

    Hah… tapi kan, aku tengok balik atas ni…macam banyak jugak kau dah cerita sebelum ni..
    mungkin kau kena tukar approach kot bila cerita benda benda tu..
    haa…
    nanti aku fikir lagi hohohoho

    1. Haha! Tu la beb. Aku pun rasa aku dah cerita pasal benda tu semua. Kalau aku cerita pasal benda yang berat2 nanti macam dah banya blog2 HIV lain yang dah buat camtu. Entah la. Nanti la aku fikir nak buat ape. Aku kan kreatif. Errrrr….

  2. Byk benda kau bleh ckp sbnrnya

    Contoh:-

    1) isu kesihatan – apa org2 yg phliv ni bagus utk makan so that bdn xsenang kena opportunistic infection. Kalau rajin bleh la kaji khasiat habbatus sauda ke, kurma ke, madu ke and apa impact dia kt kesihatan kita especially org2 phliv. Ada x doctor recommend any supplement ke?

    2) do’s and dont- aku baca somewhere plhiv ni x leh smoke sbb nanti cd4 count akan lg cepat turun. Ada x ur doctor ckp anything about this?

    3) maybe leh share info from program kaunseling / gathering with other plhiv. Bukan semua plhiv suka bekumpul rmai2. Aku seboleh3 xnk sape2 pon tau pasal aku. Tapi aku nk jgk tau info about plhiv, news ke ape2 yg org lain tau. Maybe kau leh update kt sini ke. Hehe

    Btw aku suka baca blog kau. For someone yg baru je kena diagnosed with hiv +ve, byk benda aku nk kena tau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s