Late!

Salam.

Seperti yang aku ada bagitau minggu lepas, hari ni merupakan hari appointment doktor kat spital Seremban. So malam tadi macam biasa, aku set la alarm kat fon aku untuk kejutkan aku jam 4.30 pagi.

Pagi ni, aku dikejutkan dari tidur dengan bunyi alarm tu, so aku pun bangun dan mamai2 gi mandi. Lepas mandi, aku tengok la jam kat fon tu. Sekali jam 6.45 pagi!! Rupanya aku tak sedar masa alarm tu berbunyi jam 4.30 pagi tadi. Yang aku terbangun tu sebab alarm jam 6.30 pagi iaitu alarm yang aku dah set automatik berbunyi setiap hari bekerja. Ambik! Terus kelam kabut aku bersiap. Dengan tak sikat rambut semua, hantar mesej kat doc cakap aku lambat sket, terus gerak.

Akhirnya aku berjaya sampai spital jam 9.00 pagi, walaupun appointment aku sebenarnya jam 8 pagi. Alhamdulillah. Sampai je ID Clinic, tengok orang dah ramai giler sampai hampir full seat.

image

Ni 1st time aku lambat. Biasa aku terbangun je kalau dah set alarm tu. Tak tau nape aku boleh tak sedar. Bukan sebab hospital tu tak bagi lambat, tapi aku cuma nak mengelak jem kat Seremban tu. Lagipun kalau gerak awal pagi, aku tak perlu drive rush2. Kenderaan pun tak banyak kat jalan. Speed trap pun xde. Haha!! Lagi satu, kalau aku sampai awal, jam 7.00 aku dah leh daftar, dan aku akan jadi antara orang terawal yang akan dipanggil untuk appointment. So kadang2 tak sampai jam 10 pagi aku dah setel, siap ambik ubat semua.

Ni dah lambat, dan orang pun dah ramai, tak sure la berapa jam aku akan kena tunggu kat ID Clinic ni untuk turn aku sampai. Lepas setel appointment, kena menunggu turn ambik ubat kat farmasi lak, yang akan jadi lagi ramai sebab dah nak masuk tengahari. Tensen!!

Menyesal betol tak set alarm banyak2 kali!!

2 thoughts on “Late!

  1. Salam…ce….4.30 tu, gelap gelita lagi….mesti best je bila mandi, awal le katakan. Sekali 6.45. Dah nak dekat cerah. Kau duduk rumah atas tanah ke bertingkat-tingkat…hoo… kalau duduk tingkat atas, lagi suspen ooo… kelam kabut lagi.
    Appointment kau selalu 3 bulan sekali ke….(sorry le kalau kau dah cerita)

    1. Best kot mandi.. Sejuk sampai ke tulang-temulang. Aku duk tingkat 3. Takde la kelam kabut sgt nak lari turun tangga. Leh terjun je. Appointment tu ikut doc. Kadang2 sampai 6 bulan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s