Poke me?

Salam.

Haha! Saje je title tu. Sebenarnya hari ni hari aku ambik darah kat Hospital Seremban. Even masa aku taip post ni pun mase tengah tunggu turn nak kena cocok. Ngantok beb gerak dari rumah kul 5 pagi. Sampai kul 7, terus masuk bilik vene. Appointment kul 8, tapi aku suka datang awal pagi sebab tak ramai orang. Kalau kul 8 baru nak sampai, alamatnya 8 jam la aku kena tunggu turn aku sampai. (Actually takde la sampai 8 jam, tapi agak lama gak la)

Aku pun dah tak ingat ni kali yang ke berapa aku ambik darah. Tapi kali ni spesel sket sebab aku kena puasa start kul 10 malam tadi. Mungkin sebab ade nak check ape2 kot. Ntah. Aku mane tau benda2 kedoktoran nih. Yg aku tau g cocok, balik. Haha!

image

Haha! Kena cover pic tu sebab ade tulis name aku. K la, turn aku dah sampai. Chow!

Advertisements

4 thoughts on “Poke me?

  1. hai saya berminat membaca blog awak sangat menarik, saya nk tanya kalau kita lewat sekali sahaja setengah jam mkan ubat haart adakah boleh bagi effect pada kita

    1. Thanks sudi baca blog picisan ni. Hehe.

      Kalau lewat setengah jam, dan lewat sekali je, takde effect apa2 kot. Cuma kalau boleh lain kali jangan lewat lagi yer. Sebab akan ada kemungkinan virus akan develop resistance terhadap ubat.

  2. Assalamualaikum En. Crafoc.. Selamat Hari Raya.
    Thanks sebab sudi share life story kat blog ni.. baru je dpt tahu ttg blog ni beberapa hari lepas. Exactly sehari sebelum raya..harini dah raya kedua. 26 Jun 2017. Beberapa hari sebelum tu usrahmate sy send screenshoot ttg artikel perempuan kahwin dengan gay. Dan lead to search kat google dan jumpa blog encik.

    Insaf baca tulisan encik. Moga Allah ampun segala dosa dan keep faith. Banyak yg menginsafkn dan bg pengajaran supaya takyah nk jugmental @discriminate..Tapi masalahnya sy jadi risau dan takut sbb setiap kali pandang lelaki rasa dorang gay. Tapi again sy bersikap judgemental. My positive side of mind cakap. Bersangka baiklah. Ye bersangka baik. Setiap apa yg berlaku dlm hidup Allah nk kita rasa kasih sayangnya beyond everything. Pernah tgk video Ustaz Nouman Ali Khan Tafseer Surah Al Fatihah. Sangat mengesankan yg kasih sayang Allah Ar rahman tu kenal siapa pun dan kasih Ar rahim unlimited and eternal.

    Again thanks Encik Crafoc for being positive and share your stories here. Stay healthy ye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s