Skipped This Year Too

Salam..

Lama dah aku tak update blog ni.. Sedar tak sedar, dah Ramadhan.. Sekejap sungguh masa berlalu.. Teringat mase aku baru mula2 didiagnos dulu, mase dekat2 Ramadhan gak..

Tahun ni, sama macam tahun lepas, doktor aku tak benarkan aku puasa.. Ade potential treatment failure katernyer.. Klu treatment failure, aku kena berpindah ke ubatan 2nd line yg dah x free dan aku mmg x mampu.. So ikut je la kata doktor.. Sedih k.. Aku teringin sgt nak puasa..

Jadi rutin aku jd mcm tahun lepas.. Sahur macam biasa, baca niat puasa macam biasa, puasa macam biasa, kul 10 masuk toilet makan ubat syp2, pastu sambung puasa macam biasa, g membazir kat bazar macam biasa, berbuka macam biasa dan g terawih macam biasa (kalau rajin).. Cuma yg berbeza dari org lain, puasa aku tak dikira.. Redha jer la.. Bayar fidyah gak nt..

Salam..

11 thoughts on “Skipped This Year Too

  1. Salam Ramadhan Crafoc!

    Takper lah. Allah maha adil….kau bukan tak puasa dan enjoy sebab tak puasa. Kalau boleh kau nak puasakan? In sha Allah…semoga Allah memberi ganjaran sebab tu, bro.

  2. Lama kite tgu update awk..alhammdulillah..
    Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

  3. crafoc, awk bkn sgj x nak puasa..awk dah ad niat nak puasa pun da dpt pahala..nak wat cmne, kesihatan kena jaga..saya doakan awk cpt sembuh dan sentiasa berasa sihat mcm org lain….

  4. saya peranh dengar ada ustaz kata, niat puasa hinggalah waktu nyang berbuka dengan ubat. inshaallah….setiap usaha, allah kira.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s