Songs Of Life

Lagi lukisan saya~~

……………….
Pernahkah kau bermimpi seketika
Berada di Tempatku
Membayangkan pahit manis berlaku
Tak siapa yang tahu…

Rasanya semua pernah dengar lirik lagu ni kan.. Lirik lagu Biarlah Rahsia nyanyian Siti Nurhaliza.. Bila dengar lagu ni tadi, rangkap yang pertama tu memang betul2 menyentap ke jiwa raga aku nih.. Sebab apa yang tertulis dalam tiap2 baris tu memang sangat kena dengan aku dan juga PLHIV yg lain.. Setuju tak korang? Tak setuju? Baeklaaaahhhhh~~~~~

Mungkin kat luar kita ni nampak ceria, happy, gila2 remaja dan macam2 lagi la, tapi org sebenarnya tak tahu apa yang kita rasa setiap kali telan ubat.. Macam mana kita yang kuat dan gagah perkasa ala2 Gaban ni boleh bergantung nyawa pada ubat yang sekecil tu kan? Betapa lemahnya aku rasa bila tengok ubat2 tu.. Korang aku tak tau la..🙂

Anyway, rangkap dalam lagu tu sebenarnya memujuk kita untuk sentiasa kuat walaupun orang lain tak tahu penderitaan kita.. Setiap orang ada penderitaan masing2, so walaupun orang tak tahu dan tak nampak apa yang kita lalui, kita kena la terus kuat seperti Power Rangers!!

Satu lagi lirik lagu Siti, Melawan Kesepian :

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Airmata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan…

Haaaa!! Tengok tu!! Siti Nurhaliza yang feymes tu pun banyak dugaan hidup dia, so dia suruh kita sentiasa berjalan walaupun dugaan begitu berat menunggang belakang kita..🙂

Hahaha!! Entry ntah ape2 tah kan.. Love Dato’ Siti!!

Salam..

4 thoughts on “Songs Of Life

  1. haha…da bole wat part time jd pengulas lagu dah tu..nyway, mmg btol pun dr setiap lagu tu actually byk moral yang kite ley pinjam if faham btoi2…haha…good day bro..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s