My Latest Present!

Salam.

Sejak beberapa bulan lepas, aku dah start buat UMP (Ubat Melalui Pos). Hospital Seremban akan pos ubat ke alamat rumah aku, dengan bayaran RM5 yang aku kena bayar masa ubat tu sampai.

Tapi untuk 2 bulan pertama aku buat UMP ni, aku dikejutkan kerana bungkusan yang sampai ke tangan aku bukan dalam bentuk bungkusan macam yang korang tengok kat atas tu, tapi hanya isi bungkusan yang nampak nama2 ubat aku. Tgk pic2 ni :

Kan boleh nampak dengan jelas kan isi tu kan.. Masalah yang timbul ialah, ubat ni akan dihantar ke pejabat aku sebab aku duk kuartes. Jadi bila receptionist nampak ubat tu, kan bahaya kalau tetibe dia terfikir utk Google nama ubat tu. Sah2 benda yg keluar : HIV.

So aku pun dah call pejabat pos kat tempat aku ni, dan akhirnya benda ni dapat diselesaikan. Lega aku sbb hari ni ubat yang sampai masih dalam bungkusan.šŸ™‚

Tu je. Bye~~

 

13 thoughts on “My Latest Present!

      1. i got notification on your update..so dude bila turun KL..jom lepak2.. jgn risau..sesame PLU PLHIV..

      2. leh je nak lepak.. x sure lg la bila turun.. sbb skrg member yg kat KL tu dh pindah, so klu turun KL dh xde tempat nak tido..

  1. hayy, sy dr indo..
    ikut mmbaca yahh.. hee.
    klo diindo, paket tersebut dari pengirim mmng bys dibungkus tertutup.
    tp ada kalanya pihak pos mencurigai isi paket tersebut,sprti obat apa yg dimaksud. nah, sy yakin paket kamu sebelumnya dibungkus seperti pada foto pertama, sdngkn foto kedua itu paket sdh dicek sm pihak pos, krn paket kamu dicurigai.
    waulahualam, sy yakin pihak pos jg bs mengerti trhadap odha(Orang Dgn Hiv Aids). ttp semangat yahh..šŸ™‚

    1. Hai Randa.. Wah, tak sangka ada pembaca dari seberang.. thanks sebab kamu sudi baca blog gue..šŸ˜›
      Saya rasa di Malaysia memang tak dibenarkan dibuka kecuali jika kandungan bungkusan tersebut benar2 dicurigai.. Jadi jika bungkusan dari hospital, mustahil la dalam tu ada bom kan.. jadi gak perlu dibuka sih.. (tetibe ade slang indo)..šŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s