A Time To Trust

Salam..

Baru2 ni, aku baru je menghebahkan psl status HIV aku ni kat sorg kawan.. Alhamdulillah, dia memahami keadaan aku dan masih dapat terima aku.. Sesungguhnya aku bersyukur kerana ada kawan2 yg masih sayangkn aku wlupun aku ni hina dan jijik..

Kepada kawan aku tu, thanks yer.. I love you beb!!

🙂

14 thoughts on “A Time To Trust

  1. kita hanya mampu mengaku kpd org yg kita percaya shj..nmpknya awk punyai kwn yg boleh dipercayai..tahniah!

  2. berapa lama korg simpan rahsia tuk tak bagi tau sape2..even best fren n famili members??..aku skang dlm dilema..doc push tuk bg tau someone cz she worried..tapi aku langsung tak terucap bila nk kasi tau sister aku..hanya linang air mata jer bila terfikir penyakit ni apatah lagi nak bagi tau..serius tak mampu!

    1. sister tu ok ke? dia boleh terima kehidupan PLU? klu dia open minded, boleh je try bgtau.. tp klu keluarga jenis stuck-up (mcm keluarga aku), x pyh bgtau lg bagus.. lg memburukkan keadaan je nanti.. elok bgtau kat kawan yg senasib..

  3. congrats !!!! me too i already told my cousin , niece , niece menangis teresak.2 tahun lepas..LOL…sedih.. so only 2 persons so far that known my special status .. anyway..can wait for my latest result la..next appoint kat HKL 17oct

      1. kantoi masa aku kene ghonorea infection aku yang ajak dia teman ke pathlab kelana jaya buat HIV test, lepas aku berubat ghonorea aku tgk result aku positif..( ko mesti faham time tu rasanya mcm mane kan )

  4. sister tak pernah syak pun aku ni PLU..meski rapat hal peribadi susah nak citer coz dia terlalu percaya kat aku..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s