Another Jolt Of Reality!

Salam..

Hari ni masa aku tengah syok2 layan Facebook, aku dikejutkan dengan satu berita. Salah seorang ‘friend’ dalam FB nih (friend bermaksud org yg aku add la, tp aku tak kenal pun) telahpun meninggal dunia pada hari ini, 4/4/2012. Al-Fatihah.

Memangla aku tak kenal beliau langsung, tapi sedikit sebanyak pemergian dia memberikan satu kejutan pada aku.. Sedangkan seorang yang sangat sihat tubuh badan macam dia pun boleh tewas, macam mana dengan aku? Perlu ke aku jadi lebih kuat?

Kawan tu meninggal dunia akibat demam berpanjangan, dan aku pun taknak syak apa2 kat arwah.. Yang pergi tu, kita doakan buat dia.. Cuma tu la, kalau la dia pun mempunyai ‘sakit’ yang sama macam aku, kenapa dia boleh tewas bedgitu mudah?

Soalan aku kepada diri aku sendiri, perlu ke aku jadi lebih kuat? Macam mana aku nak ‘kuat’? Fizikal? Mental? Roh? Jasad?

…………………………..

Salam..

One thought on “Another Jolt Of Reality!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s