Something Happened

Salam.

Pada awal minggu ni, sesuatu yang sangat tak best telah berlaku dalam hidup aku.. Dan benda ni membuatkan aku terfikir tentang banyak perkara..

1. Keinginan aku untuk bertukar ke pedalaman Sabah/Sarawak lebih membuak-buak. Aku tau doktor aku memang menentang habis-habisan tentang perkara ni sebab kalau aku duduk jauh kat dalam hutan tu, susah aku nak dapatkan rawatan dan ubat.. Tapi perasaan aku untuk lari dari kehidupan sekarang sangat kuat…..

2. Aku nak menyembunyikan diri dari dunia sebenar buat seketika.. So buat sementara wakttu ni, aku dah hide blog aku yang lagi satu dan dah deactivate Facebook aku.. Tak tau berapa lama aku akan buat, tapi terpulang la pada emosi aku ni.. Kalau dah ok nanti, aku on balik.. Ramai orang kata, tak sayang ke follower ko kat blog tu? Buat apa aku sayang diorang? baik aku sayang followers aku yang kat blog ni, lagi baik.. Sebab diorang lebih memahami keadaan aku yang sebenar..

3. Aku mula menjauhkan diri dari mereka-mereka yang rapat dgn aku kat ofis nih.. Aku perlu masa utk bersendirian kot.. Aku macam takde energy nak jadi periang macam selalu.. Aku penat..

Ok, tu je..

Salam..

21 thoughts on “Something Happened

  1. toodiaaaa dah lama ko xupdate blog,sekali entry terus berita suprised,kalau itu buat ko happy n tenang…ak support ahhh,,mana tau kalau tanpa segala bagai networking tu dan stay kat pedalaman membuat kau lebih fressshhh dan bersemangat dalam hidup …teruskan hihihi..hidup ni singkat dan ringkas apa yg kita rasa nak buat berbalaoi dan memberi manfaat try jer,biar tergadah terantok nanti kita bangun balik dan terus berlari.

    1. kannnn.. setakat ni aku dh off FB, rase mcm best lak.. Mcm hilang satu beban.. Sblm ni aku rase mcm satu tanggungjawab lak setiap mase nak jenguk FB.. Now I feel freeeeeeeeee!!

  2. Saya rasa awak perlu mbil cuti yang panjang, ok sebulan pun ok pergilah ke pulau rest disana sepuas2nya. Pi travel sekitar dalam malaysia lagi best pi Phiphi island relex kat sana. Perasaan cam tu kalau dibiarkan makan diri nanti… Semua orang ada masaalah cam tu, yang penting kita kena bijak mengatasinya

  3. Before u decide to work n live here,let’s hldy d sabah….if u wish to come here,bgtau la sy.kite adjust.sy ni org semenanjung,kejer d sabah.AA pon d sbh raSenye…tpi berada d rural area d sabah it’s not easy like u think…yg lain2 kalau nk hldy,jom abiskan duit jln2 di sabah

    1. I know it’s not easy there, that’s why I want to go there in the first place.. I want to experience hardship that will take my mind off of unnecessary things..

      1. Lain org lain care nk release tension…atleast luahkan disini adalah salah satu cara nye…since u nk being alone,g la hldy,tenangkan fikirn dn ambil masa muhasabah diri…

  4. takpe ..ambil lah masa sebanyak mana yg awak inginkan ..asalkan jga diri ..n compliance to your medication (if there any meds ue on) ..kita mmg perlu waktu utk bersendirian ..bermuhasabah diri ..n sbb tu lah smpai skrg sya tak pnah terfikir nk cari housemate .. (wlpun hakikatnya diri ni sgt penakot) haha ..

    **p/s ..walaupun terasing dgn orang lain ..Allah sentiasa ada dgn kita ..šŸ™‚

  5. Hi bro,
    Long time I didn’t drop in to ur blog! A lot of news I read today.. Hihi..
    I feels happy dat u had gone thru d 1st week of haart steadily..good for u bro.
    Hope u will continue d positive mind thru out ok which is so important. Positive mind brings positive attitude. So u can get better smoothly..
    R u thinking to hide for some reason? From my tiny point of view, its not practical! Sorry to say dat bro. Ur early days, months or year of haart is very important. U need to be near as close as to ur hospital, treatment, doc especially ur friends n families. Although most of them didn’t kknow abt ur status, its is important for u to be near to them as u will feel the love n self belonging..try to be practical. Let go all the irrelevant stuff in ur mind. Just focus on d treatment ok. Ingat, Allah akan sentiasa dgn org yg sentiasa mengingatiNya..I knew the feeling coz I had experienced it. Its not d end of our worldn its not our decision, its Allah decision. So byk berdoa padaNya dlm solat supaya hati kita sentiasa tenang, tabah dan redha dgn apa yg sudah terjadi. Insyaallah Allah itu Maha Kuasa.
    I wish u will continue what u do now, n try to face it with an open heart n strong.. Insyallah..

  6. Kadang-kadang, ubat bukan lah satu rawatan untuk semua penyakit. Masa juga merupakan satu rawatan dan terapi yang baik untuk memulihkan “kesakitan”. Sesuatu masalah itu kadang-kadang hanya boleh diselesaikan hanya dengan masa. Ada masa dan ketikanya kita rasa tak bersedia untuk berjumpa dengan seseorang, bukan bermakna kita tidak mahu berjumpa dia, tapi biarlah selepas beberapa ketika.
    Ok. Take our time.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s