A Quick Update

Salam..

Maaf sebab aku dah lama tak update blog nih.. Aku just nak bagitau yang aku dah buat check doktor utk kali yang ke-2 selepas start HAART.. Doc cakap, semua keputusan kelihatan memberangsangkan, kecuali satu je.. HAART seolah-olah memberi kesan pada hati (liver) aku..

So bulan 6 nanti akan ada sesi appointment dgn doc lagi, dan masa tu baru dapat tengok apa kesan sebenar HAART terhadap hati aku..

Anyway, thanks kpd semua sbb tak putus2 memberikan sokongan secara maya.. Aku sangat hargainya.. Memang amat berharga untuk aku yang tak kuat ni..

Salam..

16 thoughts on “A Quick Update

  1. Ketika Allah swt rindu akan hambanya, Allah swt akan mengirimkan sebuah hadiah istimewa melalui malaikat Jibril yang merupakan sebuah ujian.

    Allah swt berfirman dalam sebuah hadis qudsi:

    “Pergilah pada hambaku lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya.”
    (HR. Thabrani dari Abu Umamah)

    ^___^

  2. Dear awak yang kuat,

    Ketika Allah swt rindu akan hambanya, Allah swt akan mengirimkan sebuah hadiah istimewa melalui malaikat Jibril yang merupakan sebuah ujian.

    Allah swt berfirman dalam sebuah hadis qudsi:

    “Pergilah pada hambaku lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya.”
    (HR. Thabrani dari Abu Umamah)

  3. membaca ceriter2 dlm blog ni menginsafkan sy…allah duga kita dgn mcm2 cara kn? sy xlayak utk nasihat awk,ramai lagi otai2 yg lyk nasihat awak…cumenyer,sntiasa la ingt allah.kita berdoa dn selebihnya tu kita serah pada Dia utk tentukan….

  4. sgt positif. best!
    tak sabar nak jumpa 13 hb, insyaAllah. jom join 30-1 april nanti di MAC nak? sms lah kalau berminat dan berkelapangan. nanti saya aturkan dgn otai2 di sana.

  5. 13 april saya akan keratong 3, mungkin kita boleh jumpa sbb jarak dah tak berapa jauh.🙂 harap2 dptlah. nanti kita sms

  6. sesungguhnya Allah takkan menguji hamba2Nya melebihi kemampuan mereka ..sy tau hanya yg mengalami akan lbih mengerti ..tp percayalah ..dengan adanya kekuatan dan keberanian ..sglanya dpt dilalui dgn tenang ..insyaallah ..

      1. kekuatan yg tak seberapa ..jika dgabungkan dgn doa ..insyaallah akan berhasil ..wlpn sy tidak melalui ..dan tidak rasa apa yg awak rasa n bagaimana perasaan plhiv ..but i always can give a shoulder to cry on ..luahkanlah sy rela mendengar ..bila kta dah share apa yg terbuku dhati kta dgn seseorang ..biarpun tak bnyk tp sekurang2 ia boleh meredakan tkanan yg ada dalam diri kan ..sy menyayangi seotang plhiv jg dan sy akan cuba semampu sy utk memahami kalian ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s