Good VS Evil

Salam…

Hari ni aku ada appointment doktor sebab dh 2 minggu aku start HAART.. So benda yg aku buat td, ambik darah, daftar kt kaunter hospital, daftar kat kaunter ID clinic (Infectous Disease), jmpa doktor, gi farmasi ambik ubat dan balik.. Nampak senang kan.. Tp agak lama gak aku kat hospital td, dr kul 7.30pg sampai kul 11pg..

Masa aku gi ambik darah, aku dapat sorg staf lelaki berbangsa India.. Dia baik sbb dh la dia x tanya soalan2 cepumas, malah siap ckp aku nampak muda dari usia sebenar aku (yerrr, aku dah 30 thn).. Dia ckp anak lelaki dia pun dh umur 30 thn, tp dh nampak tua sgt.. Dia siap tanya apa rahsia aku.. Haha!! Best!!

Then lepas ambik darah tu, aku gi register kat kaunter Hospital Seremban tu.. Gi ambik nombor, dan nombor aku terus dipanggil sbb x rmi org kt kaunter.. Aku dpt kaunter perempuan Melayu, dan dia pun ok.. Dia siap pesan, len kali bwk GL sbb leh dpt ubat free.. Then bila aku bgtau aku gi klinik ID, terus dia ckp, eh xpe, klu ID x pyh GL.. Huhu.. Ok je akak tu..

Akak tu mmg ok, tp yg tak ok, akak yg duduk kaunter sebelah.. Wlupun dia tgh ada customer, sempat lg dia curi2 dgr perbualan kitorg dan tetibe menyampuk, “Ko main jarum ke sampai leh dapat penyakit nih?” Suara dia agak kuat, dan customer2 yg ada kat kaunter semua boleh dgr.. Dh diorg pandang aku semacam.. Sentap…..

Aku tgk2 gak name tag dia, tp dia cover2 lak.. Takut kena report letewwww… Wateva la pompuan, jgn smpi aku goda suami ko dan jangkitkan kat dia sudahhhh… Haha!!

Lepas tu aku jumpa doktor.. Result darah pun ok, dan doktor tambah ubat yg aku kena ambik tiap2 hari.. Ubat mencegah tibi katernyer.. Aku pun terima jeee.. So sekarang tiap2 hari aku kena telan 6 biji ubat.. Erkkk!! Haha!!

Ok, tu je kot aku nak kongsi.. Penat ler menaip guna henfon.. :p

Salam..

16 thoughts on “Good VS Evil

  1. Salam Crafoc, lepas baca citer2 awak ni..saya nampak awak ni mcm sgt kuat. Pasal nurse tu, maybe kena lebih sabar k. Mcm tu la ragam2 manusia kat dunia ni. Anyway, saya suka baca blog awak ni. Rasa mcm saya jadi diri awak bila baca entry awak. Awak bukan org pahang ker? Kenapa liase kat hospital seremban lak eh?

    1. haha!! Rasa mcm dh biasa lak ng org2 yg x syg mulut mcm akak tu.. Masa mula2 dlu mmg takut, tp skrg dh biasa.. X luak pun la dia kata apa pun.. Sy keje je kat pahang.. Kampung kt negeri sembilan, sbb tu gi hosp seremban..

  2. maka bertambah besarlah kotak ubat😀. Kalau saya pun terasa kalau begitu akak tu tanya… saya harap profesional lah kan….

    1. haha!! Rasernye dia dh cuak lepas buat statement tu, sbb tu dia sorok2 name tag dia td.. Mmg klu dpt td, nak buat report terus..

  3. Crafoc, baguslah dah leh chill mcm tu. Anyway, kito ni warih la..mak saya org negeri gak..tp lahir n besar di kl..awak negeri sembilan kat mn??

  4. Hahaha… dalam baik2 abang ni, ada jugak plan dajal tu. Nurse yg mcm tu kene ajar sikit, biar dia lebih profesional dlm tugas mereka.. hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s