Truth Or Lie?

Nak tanya korang yang baca blog ni la, kalau korang dalam situasi aku (HIV positif), bila tiba masa utk bgtau kat family ttg status HIV korang, adakah korang akan tipu? Aku ade terfikir utk bgtau yg aku pernah ambil dadah (tapi sebenarnya aku tak pernah pun ambil dadah) kat family aku dan ckp aku dapat HIV dr situ.. Aku rasa klu aku bgtau yg aku dpt HIV dr seks sejenis, lagi diorg takleh terima kot..

Apa pendapat korang?

14 thoughts on “Truth Or Lie?

    1. yup.. tu pun kalau tiba ketika aku nak kena bgtau family aku la.. tapi selagi boleh, aku taknak bgtau.. biar la kalau aku mati pun, dorg tak tau yg aku ada HIV..

      1. Salam

        Bagitau lah maybe dari pemindahan darah or anything like that. Or luka yang exposed ke. Jangan la bagitau sebab gay. Kesian kat mak ayah rasa bersalah yang amat nanti..

  1. terima kasih kerana sudi baca komen ni. aku seorang PLU yang berumur 23 tahun. aku tahu yad tentang bagaimana ko hadapi situasi ni dan aku tahu siapa ko, tabahkan hati, aku tahu bagaimana keadaaan bilamana ko tahu ko dapat HIV tu. ingatlah, setiap yang berlaku tu ada hikmahnya, nanti kalo hujung minggu datang KL, singgahlah jumpa aku, aku nak g jumpa ko, macam jauh kat pahang tu. hehe

    aku belum ada HIV dan masih aktif dalam dunia PLu ni, tapi, sebab aku baca cerita ko, aku takut kena HIV, entah mcam mana aku bagitahu mak ayah aku yg aku ni Gay. diorang dengar, mula mula tu terkejut dan tak sangka, 2 bulan jer, lepas tu diorang dah tak cakap apa apa sebab, anak sendiri, buruk baik pun, diorang akan terima.

    ada orang tanya aku, kenapa ko bagitahu. aku cakap, aku dah lah buat perkara tak elok, pastu aku rasa mcam aku menipu mak ayah aku. jadi, aku gagahkan diri, aku bagitahu jugak. sekarang ni, walaupun aku masih aktif dalam dunia PLU, aku tahu, aku dah bagitahu mak ayah aku yang aku Gay. so, aku dah lega sikit. cuma sekarang ni, nak jauhkan diri dari aktiviti PLU ni je yang susah sikit.

  2. kalau you ckp penagih, mesti kecewa family you, kalau ckp dapat dari hubungan tu lagi lah dorang terkejut -.- tapi better lagi penagih dan you pon ckp dah insaf

  3. mohd ⋅ JUNE 4, 2011 AT 2:55 AM
    terima kasih kerana sudi baca komen ni. aku seorang PLU yang berumur 23 tahun. aku tahu yad tentang bagaimana ko hadapi situasi ni dan aku tahu siapa ko, tabahkan hati, aku tahu bagaimana keadaaan bilamana ko tahu ko dapat HIV tu. ingatlah, setiap yang berlaku tu ada hikmahnya, nanti kalo hujung minggu datang KL, singgahlah jumpa aku, aku nak g jumpa ko, macam jauh kat pahang tu. hehe

    aku belum ada HIV dan masih aktif dalam dunia PLu ni, tapi, sebab aku baca cerita ko, aku takut kena HIV, entah mcam mana aku bagitahu mak ayah aku yg aku ni Gay. diorang dengar, mula mula tu terkejut dan tak sangka, 2 bulan jer, lepas tu diorang dah tak cakap apa apa sebab, anak sendiri, buruk baik pun, diorang akan terima.

    ada orang tanya aku, kenapa ko bagitahu. aku cakap, aku dah lah buat perkara tak elok, pastu aku rasa mcam aku menipu mak ayah aku. jadi, aku gagahkan diri, aku bagitahu jugak. sekarang ni, walaupun aku masih aktif dalam dunia PLU, aku tahu, aku dah bagitahu mak ayah aku yang aku Gay. so, aku dah lega sikit. cuma sekarang ni, nak jauhkan diri dari aktiviti PLU ni je yang susah sikit.

    ———————————————————————————

    * giler berani ko buat pengakuan.kalau aku cakap mcm tu kat mak aku comfirm meninggal ots je mak aku tu.anyway aku nasihatkan ko dan diri aku supaya jauhkan diri dr dunia gay sbb bila da sakit xda sapa boleh tolong ko lg da…time tu ko akan menyesal…

  4. Salam, saya ingin bertanya. Adakah terdapat penurunan berat badan sewaktu awak merasa awak dijangkiti HIV ini? Sekiranya ada berapa ya berat badan awak yang menurun? TQ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s