Just A Once Sad Story…

My story, not yours…

My First Victory!

11 Comments

Salam.

Bagi orang-orang yang dah lama baca blog ni dari dulu, mesti korang tahu yang aku ni seorang lelaki GAY. Bagi golongan2 gay seperti kami, terdapat banyak laman2 sosial gay yang terdapat kat luar sana spt Planetromeo, Manjam, Manhunt, Lifeout dan lain2 lagi.

Dulu aku memang ada akaun kat Planetromeo, tapi sejak aku dapat HIV ni, aku dah jarang masuk situ. Tapi kadang2 masuk gak. Huhu.. Tapi apa yang aku nak cerita kali ni, sejak beberapa bulan yang lepas, aku ada create satu user baru kat Planetromeo tu yang mana user tu aku cakap aku HIV+.

User tu pada mulanya aku buat untuk cari kawan2 HIV+ jugak, dan mungkin leh kenal2 dan jumpa. Jumpa bukan untuk buat apa2, just untuk berkongsi cerita dan pengalaman.

Sejak dari hari tu, banyak gak mesej2 yang aku dapat kat situ, dan kebanyakannya bagi kata2 semangat kat aku. Thanks kat diorang. Tapi selain tu, ada jugak mesej2 dari user lain yang mengaku diorang HIV+ dan kitorang pun berkongsi cerita2 seperti blood test dan lain2.

Ada jugak yang mengaku HIV+, tapi tak pernah buat blood test. Aku mula2 terkejut, tapi aku cuba gak untuk meng’cool’kan diri dan aku cuba pujuk orang2 tersebut untuk buat jugak blood check dan tengok tahap HIV diorang. Yang best, orang ni tak pernah buat apa2 check up dan ambik ubat selama 3 tahun, tapi dia masih sihat. :) So kat bawah ni aku sertakan mesej2 aku ngan seseorang dari situ. Bacalah k..

Panduan : nama orang tu yang dah dimerahkan, manakala aku lak, user ‘unluckyme’.

Okay, perbualan masih rancak selepas tu, cuma dah takde kaitan ngan HIV la.. Huhuhu~~~ :P

Ok, bye!!

11 thoughts on “My First Victory!

  1. Hi bro,
    Hoho, someone rings d bell already!
    Gud for u to hv new chat friends who understand ur situation..

  2. nakal syialll!! hahahaha!!

  3. aii lama tak update. ha ha.

  4. dear, i really wanna know u…can i have ur email, if u dont mind..dont worry just want to share story together..im female..real female..

  5. Hi crafoc… mcm2 emosi bla baca blog nih… 1st time visit ni… start dri kol 11 lbey td & now dh msk kol 4.28 am….still reading… deep inside my heart, I salute you… wlupn entri ni entri lama td terbaca psl primedic lab test and si pemakai test kit tu kata “after few hours +ve detector now appeared” kan… td masa tgk kt website test kit (@cara2 penggunaan) tu ada warning! “Penting: Jangan baca keputusan selepas 20 minit”…. so rasa2 dia kna repeat test tu blk kot… jst concern..

    ni website tu…

    http://www.primedic.com.my/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 25 other followers